I dette tilfellet ble det godkjent av gruveselskapene at

ConCourt reiser baren for anerkjenne uformelle landrettigheter

canada goose jakker dame Mandela100Cyril100Underworld UnmaskedZimbabweAids Good NewsCompetitionsDen nylige produksjonen av konstitusjonelle domstolen har vrt noe av en curate s egg, men i ett omrde har retten vrt bde konsekvent og canada-goose-jakker progressiv. Dette omrdet av loven gjelder land. canada goose jakker dame

canada goose jakke herre Faktisk fra begynnelsen har retten avslrt en betydelig forstelse for konsekvensene av landopptak som var s sentral for det brutale apartheidregimet. Dette nivet av rettslig forstelse er igjen illustrert i den nylig dommen i Maledu og andre i Itereleng Bakgatla Minerals Resources (Pty) Limited (Itereleng) og en annen, som ble levert 25. oktober 2018. canada goose jakke herre

canada goose jakker herre Saken involvert medlemmer av Lesetlheng-samfunnet. I 1916 kjpte deres forfedre en grd. Gitt det rasemessige mettede rettssystemet p den tiden, kunne ikke landet bli overfrt til navnene sine. Sledes canada goose billig skjedde det at overfringen ble canada goose jakke oslo sendt til ministeren som forbavsende fortsatt holder landet mer enn hundre r senere. canada goose canada goose norge nettbutikk ekte jakker herre

canada goose outlet Rask fremover litt kort av et rhundre, og Itereleng fikk en prospektering rett over grden fra Institutt for mineralressurser. Deretter inngikk Itereleng og et annet gruveselskap, Pilanesberg Platinum Mines (Pty) Ltd, en avtale der den tidligere sakskte sin rett til mines p en del av grden til sistnevnte selskap. canada goose outlet

canada goose canada goose norge forhandler trillium Nr gruvedriften startet, ble livene til de skerne som bodde p grden alvorlig rammet. De skte en ordre fra High Court for gjenopprette sin fredelige glede av deres land. Deres suksess ble kuttet kort da gruveselskapet fikk en utkastelsesordre. canada goose trillium

canada goose salg Hyesterett fant at skerne ikke var eierne av landet, en konsultasjonsprosess hadde funnet sted mellom samfunnet og gruveselskapet som hadde en gyldig gruverett og kunne sette dem ut. Skerne skte ikke med tillatelse til klage til Hyesterett. I desperasjon vendte de seg til konstitusjonsdomstolen som hrte saken. canada goose salg

canada goose victoria Retten henviste til loven canada goose outlet norge om midlertidig beskyttelse av uformelle landrettigheter (IPILRA), som, selv om det er en midlertidig lov, fortsatt er i kraft frem til 2018. canada goose i norge Det gir midlertidig beskyttelse av de som ikke har tilstrekkelig beskyttelse etter loven. Denne lovgivningen var utformet for beskytte folk som skerne, som canada goose jakke i kraft av det rasistiske juridiske systemet fra fortiden ble nektet rettigheter til eierskap til eiendom som hadde blitt kjpt av sine forfedre. canada goose victoria

canada goose herre Nr det gjelder gruverettigheter, forklarte retten at de hadde ‘en canada goose norge nettbutikk invasiv natur’, som medfrte at utvelsen av dette ville inntrekke p rettighetene til eieren av landet der gruvedrift finner sted. I dette tilfellet ble det godkjent av gruveselskapene at gruvedriften ikke kunne finne sted dersom skerne fortsatte okkupere landet. Det var av denne grunn at bestemmelsene i IPILRA ble s viktige; Tross alt, hvis skerne ikke hadde en rettslig rett til okkupere landet, ga gruverettighetene et klart grunnlag for deres utkastelse. canada goose herre

canada goose jakke dame I motsetning til High Court lftet Konstitusjonsdomstolen sitt rettslige blikk over juridisk formalisme for se historien bak denne typen tvist. Sledes sa det: canada goose jakke dame

canada goose norge ‘P grunn av vr fortid, som ble preget av undertrykkelse, mangel p et vesentlig del av vrt samfunn og dype rotte ulikheter, legger grunnloven vr en hy premie p det absolutte behovet for rette opp urettferdigheten til den skammelige fortiden. I forhold til de medlemmene av samfunn som ble nektet likeverdig tilgang til land og sikkerhet for fast eiendom, fastsetter forfatningens 25 nr. 6 rette opp ledsager ulikhet. Det gir utvetydig uttrykk for at enhver person eller fellesskap som har lov til vre lovlig usikker p grunn av dette av tidligere rasemessig diskriminerende lover eller praksis har rett til lov som er lovlig eller tilsvarende. ‘Som det fremgr av inngangen til denne, sker IPILRA srge for beskyttelse av visse rettigheter til og interesse for land som tidligere ikke var ellers beskyttet av lov.’ canada goose norge

canada goose jakke Av disse grunnene hevdet retten at det nyaktige forml med IPILRA var bist de uformelle okkupasjonrene som manglet en juridisk rett i dette tilfellet til eierskap, bare p grunn av vr canada goose norge egregious fortid. canada goose jakke

canada goose dame Til argumentet om at fellesskapet hadde blitt enige om gruverettighetene da et fellesskapsmte ble holdt, s retten nye p beviset og konkluderte med at det ikke hadde blitt tatt noen beslutning av flertallet av innehaverne av de uformelle rettighetene som var enten tilstede eller representert p det aktuelle mtet. Dette funn er viktig ved at det forhindrer korrupsjon av uformelle rettigheter gjennom et mtested mellom noen f medlemmer av canada goose salg samfunnet som av penbare grunner kan vre godt til disposisjon for et gruveselskap som sker hndheve sine gruverettigheter. canada goose outlet canada goose dame

canada goose victoria parka I sammendraget er denne avgjrelsen av stor betydning: den anerkjenner uformelle rettigheter til lande, det bekjemper en mineselskaps urettferdighet for ignorere de som hadde bodd p landet for aeons, og det insisterer p at de berrte, og ikke noen f utvalgte, ha en stemme til bestemme om du skal forhandle om gruvedrift som pvirker deres fortsatte yrke av land canada goose victoria parka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>